Gizlilik Politikası

1. bi̇r bakişta veri̇ koruma

Genel notlar

Aşağıdaki bildirimler, bu web sitesini ziyaret ettiğinizde kişisel verilerinize ne olduğuna dair basit bir genel bakış sağlar. Kişisel veriler, kişisel olarak tanımlanabileceğiniz her türlü veridir. Veri koruma konusunda detaylı bilgi için lütfen bu metnin altında yer alan gizlilik politikamıza bakınız.

Bu web sitesinde veri toplama

Bu web sitesindeki veri toplamadan kim sorumludur?

Bu web sitesinde veri işleme, web sitesi operatörü tarafından gerçekleştirilir. Web sitesi operatörünün iletişim bilgilerini bu veri koruma beyanında "Veri denetleyicisi hakkında bilgiler" bölümünde bulabilirsiniz.

Verilerinizi nasıl topluyoruz?

Bir yandan, verileriniz bize sağladığınızda toplanır. Bu, örneğin bir iletişim formuna girdiğiniz veriler olabilir.

Diğer veriler, web sitesini ziyaret ettiğinizde BT sistemlerimiz tarafından otomatik olarak veya sizin izninizle toplanır. Bunlar çoğunlukla teknik verilerdir (örn. internet tarayıcısı, işletim sistemi veya sayfa görüntüleme süresi). Bu veriler, bu web sitesine girdiğiniz anda otomatik olarak toplanır.

Verilerinizi ne için kullanıyoruz?

Verilerin bir kısmı, web sitesinin hatasız bir şekilde sunulmasını sağlamak için toplanır. Diğer veriler kullanıcı davranışınızı analiz etmek için kullanılabilir.

Verilerinizle ilgili hangi haklara sahipsiniz?

Saklanan kişisel verilerinizin kaynağı, alıcısı ve amacı hakkında istediğiniz zaman ücretsiz olarak bilgi alma hakkına sahipsiniz. Ayrıca bu verilerin düzeltilmesini veya silinmesini talep etme hakkına da sahipsiniz. Veri işleme için onay verdiyseniz, bu onayı istediğiniz zaman gelecek için iptal edebilirsiniz. Ayrıca, belirli koşullar altında kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme hakkına da sahipsiniz. Ayrıca, yetkili denetim makamına şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

Bu ve veri koruma konusundaki diğer sorularınızla ilgili olarak istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Üçüncü taraf analiz araçları ve gereçleri

Bu web sitesini ziyaret ederken, gezinme davranışınız istatistiksel olarak değerlendirilebilir. Bu esas olarak sözde analiz programları ile yapılır.

Bu analiz programlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdaki veri koruma beyanında bulunabilir.

2. barındırma

Strato

Web sitemizi Strato ile barındırıyoruz. Sağlayıcı Strato AG, Otto-Ostrowski-Straße 7, 10249 Berlin'dir (bundan böyle "Strato" olarak anılacaktır). Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, Strato IP adresleriniz de dahil olmak üzere çeşitli günlük dosyaları toplar.

Daha fazla bilgi için lütfen Strato'nun gizlilik politikasına bakın: https://www.strato.de/datenschutz/.

Strato'nun kullanımı DSGVO'nun 6. maddesinin 1. fıkrasının f bendine dayanmaktadır. Web sitemizin en güvenilir şekilde sunulması konusunda meşru bir menfaatimiz bulunmaktadır. İlgili bir onay talep edilmişse, işleme yalnızca Madde 6 paragraf 1 lit. a DSGVO ve Madde 25 paragraf 1 TTDSG temelinde gerçekleştirilir, onay çerezlerin depolanmasını veya TTDSG tarafından tanımlandığı şekilde kullanıcının terminal cihazındaki bilgilere erişimi (örn. cihaz parmak izi) içerdiği sürece. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

3 Genel notlar ve zorunlu bilgiler

Gizlilik

Bu sayfaların operatörleri kişisel verilerinizin korunmasını çok ciddiye almaktadır. Kişisel verilerinizi gizli ve yasal veri koruma düzenlemelerine ve bu veri koruma beyanına uygun olarak ele alıyoruz.

Bu web sitesini kullandığınızda, çeşitli kişisel veriler toplanır. Kişisel veriler, sizi kişisel olarak tanımlamak için kullanılabilecek verilerdir. Bu gizlilik politikası hangi verileri topladığımızı ve bunları ne için kullandığımızı açıklamaktadır. Ayrıca bunun nasıl ve ne amaçla yapıldığını da açıklar.

İnternet üzerinden veri iletiminde (örneğin e-posta ile iletişim) güvenlik açıkları olabileceğini belirtmek isteriz. Verilerin üçüncü tarafların erişimine karşı tam olarak korunması mümkün değildir.

Sorumlu kuruluş hakkında not

Bu web sitesi için veri denetleyicisi:

Sonnenfeld GmbH & Co. KG
Am Riedtobel 3
87509 Immenstadt i. Allgäu

Telefon: 08323 8053000
E-posta: datenschutz@sonnenfeld.info

Kontrolör, kişisel verilerin (örneğin isimler, e-posta adresleri, vb.) işlenme amaçlarını ve araçlarını tek başına veya başkalarıyla birlikte belirleyen gerçek veya tüzel kişidir.

Depolama süresi

Bu gizlilik politikasında daha spesifik bir saklama süresi belirtilmediği sürece, kişisel verileriniz, verilerin işlenme amacı artık geçerli olmayana kadar bizde kalacaktır. Silme için haklı bir talepte bulunursanız veya veri işleme izninizi iptal ederseniz, kişisel verilerinizi saklamak için yasal olarak izin verilen başka nedenlerimiz olmadığı sürece verileriniz silinecektir (örneğin, vergi veya ticaret hukuku kapsamında saklama süreleri); ikinci durumda, veriler bu nedenler artık geçerli olmadığında silinecektir.

Bu web sitesinde veri işlemenin yasal dayanağı hakkında genel bilgiler

Veri işlemeye izin verdiyseniz, kişisel verilerinizi DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. a veya DSGVO Madde 9 paragraf 1'e göre özel veri kategorileri işleniyorsa DSGVO Madde 9 paragraf 2 lit. a temelinde işleriz. Kişisel verilerin üçüncü ülkelere aktarılmasına açık rıza gösterilmesi durumunda, veri işleme ayrıca DSGVO Madde 49 (1) a temelinde gerçekleştirilir. Çerezlerin saklanmasına veya terminal cihazınızdaki bilgilere erişilmesine (örn. cihaz parmak izi yoluyla) izin verdiyseniz, veri işleme ayrıca TTDSG Madde 25 (1) temelinde gerçekleştirilir. Bu onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir. Verileriniz bir sözleşmenin ifası veya sözleşme öncesi önlemlerin uygulanması için gerekliyse, verilerinizi DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. b temelinde işleriz. Ayrıca, verilerinizin yasal bir yükümlülüğün yerine getirilmesi için gerekli olması halinde, verilerinizi DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. c temelinde işleriz. Ayrıca, veri işleme DSGVO Madde 6 paragraf 1 f bendi uyarınca meşru menfaatimiz temelinde gerçekleştirilebilir. Her bir durumda ilgili yasal dayanağa ilişkin bilgiler, bu veri koruma beyanının aşağıdaki paragraflarında verilmektedir.

ABD ve diğer üçüncü ülkelere veri aktarımına ilişkin not

Diğer şeylerin yanı sıra, ABD'de veya veri koruma yasası kapsamında güvenli olmayan diğer üçüncü ülkelerde bulunan şirketlerin araçlarını kullanıyoruz. Bu araçların aktif olması halinde, kişisel verileriniz bu üçüncü ülkelere aktarılabilir ve orada işlenebilir. Bu ülkelerde AB'dekine benzer bir veri koruma seviyesinin garanti edilemeyeceğini belirtmek isteriz. Örneğin, ABD şirketleri kişisel verileri güvenlik makamlarına teslim etmekle yükümlüdür ve siz bir veri sahibi olarak buna karşı yasal işlem başlatamazsınız. Bu nedenle, ABD makamlarının (örneğin istihbarat servisleri) izleme amacıyla ABD sunucularında bulunan verilerinizi işlemesi, değerlendirmesi ve kalıcı olarak saklaması göz ardı edilemez. Bu işleme faaliyetleri üzerinde hiçbir etkimiz yoktur.

Veri işleme izninizin iptali

Birçok veri işleme işlemi yalnızca sizin açık rızanızla mümkündür. Daha önce vermiş olduğunuz onayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. İptale kadar gerçekleştirilen veri işlemenin yasallığı iptalden etkilenmez.

Belirli durumlarda verilerin toplanmasına ve doğrudan pazarlamaya itiraz etme hakkı (GDPR Madde 21)

VERI IŞLEMENIN MADDEYE DAYALI OLMASI HALINDE. 6 ABS. 1 LIT. E VEYA F DSGVO, ÖZEL DURUMUNUZDAN KAYNAKLANAN NEDENLERLE KIŞISEL VERILERINIZIN IŞLENMESINE ISTEDIĞINIZ ZAMAN ITIRAZ ETME HAKKINA SAHIPSINIZ; BU AYNI ZAMANDA BU HÜKÜMLERE DAYALI PROFILLEME IÇIN DE GEÇERLIDIR. IŞLEMENIN DAYANDIĞI ILGILI YASAL DAYANAK BU VERI KORUMA BEYANINDA BULUNABILIR.

KIŞISEL VERILERINIZ DOĞRUDAN PAZARLAMA AMACIYLA IŞLENIYORSA, BU TÜR PAZARLAMA AMACIYLA SIZINLE ILGILI KIŞISEL VERILERIN IŞLENMESINE ISTEDIĞINIZ ZAMAN ITIRAZ ETME HAKKINA SAHIPSINIZ; BU, BU TÜR DOĞRUDAN PAZARLAMA ILE BAĞLANTILI OLDUĞU ÖLÇÜDE PROFIL OLUŞTURMA IÇIN DE GEÇERLIDIR. ITIRAZ ETMENIZ HALINDE, KIŞISEL VERILERINIZ DAHA SONRA DOĞRUDAN PAZARLAMA AMACIYLA KULLANILMAYACAKTIR (DSGVO MADDE 21 PARAGRAF 2 UYARINCA ITIRAZ).

Yetkili denetim makamına itiraz hakkı

GDPR'nin ihlal edilmesi durumunda, veri sahiplerinin, özellikle ikamet ettikleri, çalıştıkları veya iddia edilen ihlalin gerçekleştiği Üye Devletteki bir denetleyici makama itiraz etme hakları olacaktır. İtiraz hakkı, diğer idari veya adli başvuru yollarına halel getirmez.

Veri taşınabilirliği hakkı

Onayınıza dayanarak veya bir sözleşmenin yerine getirilmesi için otomatik olarak işlediğimiz verilerin size veya üçüncü bir tarafa ortak, makine tarafından okunabilir bir formatta teslim edilmesini sağlama hakkına sahipsiniz. Verilerin başka bir denetleyiciye doğrudan aktarılmasını talep ederseniz, bu yalnızca teknik olarak mümkün olduğu ölçüde yapılacaktır.

Bilgi, silme ve düzeltme

Yürürlükteki yasal hükümler çerçevesinde, saklanan kişisel verileriniz, bunların kaynağı ve alıcısı ve veri işlemenin amacı hakkında istediğiniz zaman ücretsiz bilgi alma ve varsa bu verileri düzeltme veya silme hakkına sahipsiniz. Bu amaçla ve kişisel veriler konusundaki diğer sorularınız için istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İşlemeyi kısıtlama hakkı

Kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz. Bunu yapmak için istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. İşlemenin kısıtlanması hakkı aşağıdaki durumlarda mevcuttur:

  • Tarafımızca saklanan kişisel verilerinizin doğruluğuna itiraz ederseniz, bunu kontrol etmek için genellikle zamana ihtiyacımız vardır. Doğrulama süresi boyunca, kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenmesi hukuka aykırı olarak gerçekleşmişse/gerçekleşiyorsa, silme yerine veri işlemenin kısıtlanmasını talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinize artık ihtiyacımız yoksa, ancak yasal talepleri uygulamak, savunmak veya uygulamak için ihtiyacınız varsa, kişisel verilerinizin silinmesi yerine işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz.
  • DSGVO Madde 21 (1) uyarınca bir itirazda bulunduysanız, sizin ve bizim çıkarlarımız arasında bir dengeleme yapılmalıdır. Kimin çıkarlarının üstün geldiği henüz belirlenmediği sürece, kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz.

Kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtladıysanız, bu veriler - saklanmanın yanı sıra - yalnızca sizin izninizle veya yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması veya başka bir gerçek veya tüzel kişinin haklarının korunması veya Avrupa Birliği veya bir Üye Devletin önemli kamu yararı nedenleriyle işlenebilir.

SSL veya TLS şifreleme

Güvenlik nedenleriyle ve site operatörü olarak bize gönderdiğiniz siparişler veya sorular gibi gizli içeriğin iletimini korumak için, bu site SSL veya TLS şifreleme kullanır. Şifrelenmiş bir bağlantıyı, tarayıcınızın adres satırının "http://" yerine "https://" olarak değişmesinden ve tarayıcı satırınızdaki kilit sembolünden anlayabilirsiniz.

SSL veya TLS şifrelemesi etkinleştirilirse, bize ilettiğiniz veriler üçüncü taraflarca okunamaz.

Reklam e-postalarına itiraz

Künye yükümlülüğü kapsamında yayınlanan iletişim verilerinin, açıkça talep edilmemiş reklam ve bilgilendirme materyallerinin gönderilmesi için kullanılması yasaktır. Sayfaların operatörleri, spam e-postalar gibi istenmeyen reklam bilgilerinin gönderilmesi durumunda yasal işlem yapma hakkını açıkça saklı tutar.

4. bu web si̇tesi̇nde veri̇ toplama

Çerezler

İnternet sayfalarımızda "çerezler" kullanılmaktadır. Çerezler küçük metin dosyalarıdır ve terminal cihazınıza herhangi bir zarar vermezler. Bunlar ya bir oturum süresince geçici olarak (oturum çerezleri) ya da kalıcı olarak (kalıcı çerezler) son cihazınızda saklanır. Oturum çerezleri ziyaretinizin sonunda otomatik olarak silinir. Kalıcı çerezler, siz kendiniz silene kadar veya web tarayıcınız tarafından otomatik olarak silinene kadar son cihazınızda saklı kalır.

Bazı durumlarda, sitemize girdiğinizde terminal cihazınızda üçüncü taraf şirketlerden gelen çerezler de saklanabilir (üçüncü taraf çerezleri). Bunlar, bizim veya sizin üçüncü taraf şirketin belirli hizmetlerini kullanmanızı sağlar (örneğin, ödeme hizmetlerini işlemek için çerezler).

Çerezlerin çeşitli işlevleri vardır. Birçok çerez teknik olarak gereklidir, çünkü belirli web sitesi işlevleri bunlar olmadan çalışmaz (örneğin, alışveriş sepeti işlevi veya videoların görüntülenmesi). Diğer çerezler kullanıcı davranışını değerlendirmek veya reklam göstermek için kullanılır.

Elektronik iletişim sürecini yürütmek, talep ettiğiniz belirli işlevleri sağlamak (örn. alışveriş sepeti işlevi için) veya web sitesini optimize etmek (örn. web kitlesini ölçmek için çerezler) için gerekli olan çerezler (gerekli çerezler), başka bir yasal dayanak belirtilmediği sürece DSGVO Madde 6 (1) lit. f temelinde saklanır. Web sitesi operatörü, hizmetlerinin teknik olarak hatasız ve optimize edilmiş bir şekilde sunulması için gerekli çerezleri saklamakta meşru bir menfaate sahiptir. Çerezlerin ve benzer tanıma teknolojilerinin depolanması için onay talep edildiği sürece, işleme yalnızca bu onay temelinde gerçekleştirilir (Madde 6 paragraf 1 lit. a DSGVO ve § 25 paragraf 1 TTDSG); onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

Tarayıcınızı, çerezlerin ayarlanması hakkında bilgilendirilecek ve yalnızca bireysel durumlarda çerezlere izin verecek, belirli durumlar için veya genel olarak çerezlerin kabul edilmesini hariç tutacak ve tarayıcıyı kapatırken çerezlerin otomatik olarak silinmesini etkinleştirecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Çerezleri devre dışı bırakırsanız, bu web sitesinin işlevselliği sınırlı olabilir.

Çerezlerin üçüncü taraf şirketler tarafından veya analiz amacıyla kullanılması durumunda, bu veri koruma beyanı çerçevesinde sizi bu konuda ayrıca bilgilendireceğiz ve gerekirse onayınızı talep edeceğiz.

Kullanıcı Merkezli Rıza

Bu web sitesi, son cihazınızda belirli çerezlerin depolanması veya belirli teknolojilerin kullanılması için onayınızı almak ve bunu veri korumasına uygun bir şekilde belgelemek için Usercentrics'in onay teknolojisini kullanır. Bu teknolojinin sağlayıcısı Usercentrics GmbH, Sendlinger Straße 7, 80331 Münih, web sitesi: https://usercentrics.com/de/ (bundan sonra "Usercentrics" olarak anılacaktır).

Web sitemize girdiğinizde, aşağıdaki kişisel veriler Usercentrics'e aktarılır:

  • Onay(lar)ınız veya onay(lar)ınızın iptali
  • IP adresiniz
  • Tarayıcınız hakkında bilgi
  • Terminaliniz hakkında bilgi
  • Web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman

Ayrıca Usercentrics, size verilen izinleri veya bunların iptalini tahsis edebilmek için tarayıcınızda bir çerez saklar. Bu şekilde toplanan veriler, siz bizden silmemizi talep edene, Usercentrics çerezini kendiniz silene veya verilerin saklanma amacı artık geçerli olmayana kadar saklanır. Zorunlu yasal depolama yükümlülükleri bundan etkilenmez.

Usercentrics, belirli teknolojilerin kullanımı için yasal olarak gerekli onayı almak için kullanılır. Bunun yasal dayanağı DSGVO'nun 6. maddesinin 1. fıkrasının c bendidir.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

Sunucu günlük dosyaları

Sayfaların sağlayıcısı, tarayıcınızın otomatik olarak bize ilettiği sunucu günlük dosyalarındaki bilgileri otomatik olarak toplar ve saklar. Bunlar:

  • Tarayıcı türü ve sürümü
  • Kullanılan işletim sistemi
  • Yönlendiren URL
  • Erişen bilgisayarın ana bilgisayar adı
  • Sunucu isteğinin zamanı
  • IP adresi

Bu veriler diğer veri kaynaklarıyla birleştirilmemiştir.

Bu verilerin toplanması DSGVO'nun 6. maddesinin 1. fıkrasının f bendine dayanmaktadır. Web sitesi operatörü, web sitesinin teknik olarak hatasız sunumu ve optimizasyonu konusunda meşru bir menfaate sahiptir - bu amaçla sunucu günlük dosyaları toplanmalıdır.

İletişim formu

İletişim formu aracılığıyla bize soru gönderirseniz, orada verdiğiniz iletişim bilgileri de dahil olmak üzere, talep formundaki bilgileriniz, talebin işlenmesi amacıyla ve takip soruları durumunda tarafımızdan saklanacaktır. Bu verileri sizin izniniz olmadan aktarmayız.

Bu verilerin işlenmesi, talebinizin bir sözleşmenin ifasıyla ilgili olması veya sözleşme öncesi önlemlerin uygulanması için gerekli olması halinde DSGVO Madde 6 (1) b bendine dayanmaktadır. Diğer tüm durumlarda, işleme, bize yöneltilen soruların etkili bir şekilde işlenmesine yönelik meşru menfaatimize (DSGVO Madde 6 Paragraf 1 Bent f) veya talep edilmişse onayınıza (DSGVO Madde 6 Paragraf 1 Bent a) dayanmaktadır; onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

İletişim formuna girdiğiniz veriler, silmemizi talep edene, saklama izninizi iptal edene veya verilerin saklanma amacı artık geçerli olmayana kadar (örneğin, sorgunuzu işlemeyi tamamladıktan sonra) bizde kalacaktır. Zorunlu yasal hükümler - özellikle saklama süreleri - etkilenmeden kalır.

E-posta, telefon veya faks yoluyla talep

Bizimle e-posta, telefon veya faks yoluyla iletişime geçerseniz, ortaya çıkan tüm kişisel veriler (isim, talep) dahil olmak üzere talebiniz, talebinizi işleme koymak amacıyla tarafımızdan saklanacak ve işlenecektir. İzniniz olmadan bu verileri aktarmayacağız.

Bu verilerin işlenmesi, talebinizin bir sözleşmenin ifasıyla ilgili olması veya sözleşme öncesi önlemlerin uygulanması için gerekli olması halinde DSGVO Madde 6 (1) b bendine dayanmaktadır. Diğer tüm durumlarda, işleme, bize yöneltilen soruların etkili bir şekilde işlenmesine yönelik meşru menfaatimize (DSGVO Madde 6 Paragraf 1 Bent f) veya talep edilmişse onayınıza (DSGVO Madde 6 Paragraf 1 Bent a) dayanmaktadır; onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

İletişim talepleri aracılığıyla bize gönderdiğiniz veriler, silmemizi talep edene, saklamak için verdiğiniz izni iptal edene veya verilerin saklanma amacı artık geçerli olmayana kadar (örneğin, talebinizi işlemeyi tamamladıktan sonra) bizde kalacaktır. Zorunlu yasal hükümler - özellikle yasal saklama süreleri - etkilenmeden kalır.

Zoho CRM

Bu web sitesinde Zoho CRM kullanıyoruz. Sağlayıcı Zoho Corporation Pvt. Ltd, Estancia IT Park, Plot No. 140 151, GST Road, Vallancherry Village, Chengalpattu Taluk, Kanchipuram District 603 202, Hindistan'dır (bundan sonra "Zoho CRM" olarak anılacaktır).

Zoho CRM, diğer şeylerin yanı sıra, mevcut ve potansiyel müşterilerin yanı sıra müşteri bağlantılarını yönetmemize ve satış ve iletişim süreçlerini düzenlememize olanak tanır. CRM sisteminin kullanımı ayrıca müşteriyle ilgili süreçlerimizi analiz etmemizi ve optimize etmemizi sağlar. Müşteri verileri Zoho CRM sunucularında saklanır. Zoho CRM'in işlevlerine ilişkin ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.zoho.com/de/crm/help/getting-started/key-features.html.

Zoho CRM kullanımı DSGVO Madde 6 paragraf 1 f bendine dayanmaktadır. Web sitesi operatörü, mümkün olan en verimli müşteri yönetimi ve müşteri iletişimi konusunda meşru bir menfaate sahiptir. İlgili bir onay talep edildiği sürece, işleme yalnızca Madde 6 paragraf 1 lit. a DSGVO ve Madde 25 paragraf 1 TTDSG temelinde gerçekleştirilir, onay çerezlerin depolanmasını veya TTDSG anlamında kullanıcının terminal cihazındaki bilgilere erişimi (örn. cihaz parmak izi) içerdiği sürece. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

Avrupa Birliği dışındaki üçüncü ülkelere veri aktarımı, AB Komisyonu'nun standart sözleşme maddelerine dayanmaktadır. Ayrıntılar burada bulunabilir: https://www.zoho.com/privacy/dpa/DPA_zoho_com.pdf.

Ayrıntılar için lütfen Zoho CRM'in gizlilik politikasına bakın: https://www.zoho.com/privacy.html ve https://www.zoho.com/gdpr.html.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

5. anali̇z araçlari ve reklamcilik

Google Analytics

Bu web sitesi, web analiz hizmeti Google Analytics'in işlevlerini kullanır. Sağlayıcı Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda'dır.

Google Analytics, web sitesi operatörünün web sitesi ziyaretçilerinin davranışlarını analiz etmesini sağlar. Bunu yaparken, web sitesi operatörü sayfa görüntülemeleri, kalış süresi, kullanılan işletim sistemleri ve kullanıcının kökeni gibi çeşitli kullanım verilerini alır. Bu veriler bir kullanıcı kimliğinde özetlenir ve web sitesi ziyaretçisinin ilgili son cihazına atanır.

Google Analytics, kullanıcı davranışını analiz etmek amacıyla kullanıcının tanınmasını sağlayan teknolojiler kullanır (örn. çerezler veya cihaz parmak izi). Google tarafından bu web sitesinin kullanımı hakkında toplanan bilgiler genellikle ABD'deki bir Google sunucusuna aktarılır ve orada saklanır.

Bu hizmetin kullanımı, DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. a ve TTDSG Madde 25 paragraf 1 uyarınca izninize dayanmaktadır. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

ABD'ye veri aktarımı, AB Komisyonu'nun standart sözleşme maddelerine dayanmaktadır. Ayrıntılar burada bulunabilir: https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

IP anonimleştirme

Bu web sitesinde IP anonimleştirme işlevini etkinleştirdik. Bu, IP adresinizin ABD'ye iletilmeden önce Google tarafından Avrupa Birliği üye ülkelerinde veya Avrupa Ekonomik Alanı Anlaşması'nın diğer sözleşme ülkelerinde kısaltıldığı anlamına gelir. Sadece istisnai durumlarda tam IP adresi ABD'deki bir Google sunucusuna iletilecek ve orada kısaltılacaktır. Bu web sitesinin operatörü adına, Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi etkinliği hakkında raporlar derlemek ve web sitesi operatörüne web sitesi etkinliği ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sağlamak amacıyla kullanacaktır. Google Analytics'in bir parçası olarak tarayıcınız tarafından iletilen IP adresi, diğer Google verileriyle birleştirilmeyecektir.

Tarayıcı eklentisi

Aşağıdaki bağlantıda bulunan tarayıcı eklentisini indirip yükleyerek verilerinizin Google tarafından toplanmasını ve işlenmesini önleyebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Google Analytics'in kullanıcı verilerini nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgiyi Google'ın gizlilik politikasında bulabilirsiniz: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

İş işlemleri

Google ile bir sipariş işleme sözleşmesi imzaladık ve Google Analytics'i kullanırken Alman veri koruma yetkililerinin katı gereksinimlerini tam olarak uyguluyoruz.

6. Bülten

Bülten verileri

Web sitesinde sunulan haber bültenini almak isterseniz, sizden bir e-posta adresinin yanı sıra belirtilen e-posta adresinin sahibi olduğunuzu ve haber bültenini almayı kabul ettiğinizi doğrulamamıza olanak tanıyan bilgilere ihtiyacımız var. Başka veri toplanmaz veya sadece gönüllülük esasına göre toplanır. Haber bülteninin işlenmesi için, aşağıda açıklanan haber bülteni hizmet sağlayıcılarını kullanıyoruz.

Sendinblue

Bu web sitesi haber bültenleri göndermek için Sendinblue kullanmaktadır. Sağlayıcı Sendinblue GmbH, Köpenicker Straße 126, 10179 Berlin, Almanya'dır.

Sendinblue, diğer şeylerin yanı sıra, haber bültenlerinin gönderilmesinin organize edilebileceği ve analiz edilebileceği bir hizmettir. Haber bültenini almak için girdiğiniz veriler Sendinblue'nun Almanya'daki sunucularında saklanır.

Sendinblue tarafından veri analizi

Sendinblue'nun yardımıyla haber bülteni kampanyalarımızı analiz edebiliyoruz. Örneğin, bir haber bülteni mesajının açılıp açılmadığını ve varsa hangi bağlantıların tıklandığını görebiliriz. Bu şekilde, diğer şeylerin yanı sıra, hangi bağlantıların özellikle sık tıklandığını belirleyebiliriz.

Buna ek olarak, açıldıktan/tıklandıktan sonra önceden tanımlanmış belirli eylemlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini (dönüşüm oranı) görebiliriz. Örneğin, haber bültenine tıkladıktan sonra bir satın alma işlemi yapıp yapmadığınızı görebiliriz.

Sendinblue ayrıca bülten alıcılarını çeşitli kategorilere göre alt bölümlere ayırmamıza ("kümelememize") olanak tanır. Bülten alıcıları örneğin yaş, cinsiyet veya ikamet yerine göre alt bölümlere ayrılabilir. Bu şekilde, haber bültenleri ilgili hedef gruplara daha iyi uyarlanabilir.

Sendinblue'nun verilerinizi analiz etmesini istemiyorsanız, haber bülteni aboneliğinizi iptal etmelisiniz. Bu amaçla, her bülten mesajında ilgili bir bağlantı sağlıyoruz.

Sendinblue'nun işlevleri hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki bağlantıya bakın: https://de.sendinblue.com/newsletter-software/.

Yasal dayanak

Veri işleme sizin rızanıza dayanmaktadır (DSGVO Madde 6 paragraf 1 bent a). Bu izni istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Halihazırda gerçekleştirilmiş olan veri işleme faaliyetlerinin yasallığı iptal işleminden etkilenmez.

Depolama süresi

Haber bülteni almak amacıyla bize sağladığınız veriler, siz haber bülteni aboneliğinizi iptal edene kadar tarafımızdan veya haber bülteni hizmet sağlayıcısı tarafından saklanacak ve haber bülteni aboneliğinizi iptal ettikten sonra haber bülteni dağıtım listesinden silinecektir. Tarafımızdan başka amaçlarla saklanan veriler bundan etkilenmez.

Haber bülteni dağıtım listesinden çıktıktan sonra, e-posta adresiniz tarafımızca veya haber bülteni hizmet sağlayıcısı tarafından gelecekte posta gönderilmesini önlemek için gerekirse bir kara listede saklanacaktır. Kara listedeki veriler yalnızca bu amaç için kullanılacak ve diğer verilerle birleştirilmeyecektir. Bu, hem sizin menfaatinize hem de haber bültenleri gönderirken yasal gerekliliklere uyma konusundaki menfaatimize hizmet eder (DSGVO Madde 6 Paragraf 1 lit. f anlamında meşru menfaat). Kara listedeki depolama zamanla sınırlı değildir. Çıkarlarınız meşru menfaatimizden daha ağır basıyorsa depolamaya itiraz edebilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için lütfen Sendinblue'nun gizlilik politikasına bakın: https://de.sendinblue.com/datenschutz-uebersicht/.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

7. eklentiler ve araçlar

Gelişmiş veri korumalı YouTube

Bu web sitesi YouTube'dan videolar yerleştirir. Sayfaların operatörü Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda'dır.

YouTube'u genişletilmiş veri koruma modunda kullanıyoruz. YouTube'a göre bu mod, YouTube'un videoyu izlemeden önce bu web sitesini ziyaret edenler hakkında herhangi bir bilgi depolamadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, verilerin YouTube ortaklarına ifşa edilmesi, genişletilmiş veri koruma modu tarafından zorunlu olarak hariç tutulmamaktadır. Böylece YouTube, bir video izleyip izlemediğinizden bağımsız olarak Google DoubleClick ağıyla bağlantı kurar.

Bu web sitesinde bir YouTube videosu başlattığınız anda, YouTube sunucularına bir bağlantı kurulur. Bu, YouTube sunucusuna hangi sayfalarımızı ziyaret ettiğinizi bildirir. YouTube hesabınızda oturum açtıysanız, YouTube'un gezinme davranışınızı doğrudan kişisel profilinize atamasına izin vermiş olursunuz. YouTube hesabınızdan çıkış yaparak bunu önleyebilirsiniz.

Ayrıca, bir videoyu başlattıktan sonra YouTube, son cihazınızda çeşitli çerezler depolayabilir veya benzer tanıma teknolojilerini (örn. cihaz parmak izi) kullanabilir. Bu şekilde YouTube, bu web sitesine gelen ziyaretçiler hakkında bilgi edinebilir. Bu bilgiler, diğer şeylerin yanı sıra, video istatistiklerini toplamak, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve dolandırıcılık girişimlerini önlemek için kullanılır.

Gerekirse, üzerinde hiçbir etkimiz olmayan bir YouTube videosunun başlamasından sonra başka veri işleme işlemleri tetiklenebilir.

YouTube, çevrimiçi tekliflerimizin çekici bir şekilde sunulması amacıyla kullanılmaktadır. Bu, DSGVO Madde 6 paragraf 1 f bendi anlamında meşru bir menfaati temsil eder. İlgili bir onay talep edilmişse, işleme yalnızca DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. a ve Madde 25 paragraf 1 TTDSG temelinde gerçekleştirilir, onay çerezlerin depolanmasını veya TTDSG anlamında kullanıcının terminal cihazındaki bilgilere erişimi (örn. cihaz parmak izi) içerdiği sürece. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

YouTube'da gizlilik hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://policies.google.com/privacy?hl=de adresindeki gizlilik politikasına bakın.

Google Haritalar

Bu site Google Maps harita hizmetini kullanmaktadır. Sağlayıcı Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda'dır.

Google Haritalar'ın işlevlerini kullanmak için IP adresinizi kaydetmeniz gerekir. Bu bilgiler genellikle ABD'deki bir Google sunucusuna aktarılır ve orada saklanır. Bu sitenin sağlayıcısının bu veri aktarımı üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Google Haritalar etkinleştirilirse Google, tek tip yazı tipi görüntüleme amacıyla Google Web Yazı Tiplerini kullanabilir. Google Haritalar'ı çağırdığınızda, tarayıcınız metinleri ve yazı tiplerini doğru şekilde görüntülemek için gerekli web yazı tiplerini tarayıcı önbelleğinize yükler.

Google Haritalar, çevrimiçi tekliflerimizin çekici bir şekilde sunulması ve web sitesinde belirttiğimiz yerlerin bulunmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Bu, DSGVO Madde 6 (1) fıkra f anlamında meşru bir menfaat teşkil etmektedir. İlgili bir onay talep edildiği sürece, işleme yalnızca Madde 6 paragraf 1 lit. a DSGVO ve Madde 25 paragraf 1 TTDSG temelinde gerçekleştirilir, onay çerezlerin depolanmasını veya TTDSG anlamında kullanıcının terminal cihazındaki bilgilere erişimi (örn. cihaz parmak izi) içerdiği sürece. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

ABD'ye veri aktarımı AB Komisyonu'nun standart sözleşme maddelerine dayanmaktadır. Ayrıntılar burada bulunabilir: https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/ ve https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/sccs/.

Kullanıcı verilerinin işlenmesine ilişkin daha fazla bilgi Google'ın gizlilik politikasında bulunabilir: https://policies.google.com/privacy?hl=de.

8. sesli ve görüntülü konferans

Veri işleme

Müşterilerimizle iletişim kurmak için kullandığımız araçlardan biri de çevrimiçi konferanstır. Kullandığımız münferit araçlar aşağıda listelenmiştir. Bizimle internet üzerinden görüntülü veya sesli konferans yoluyla iletişim kurarsanız, kişisel verileriniz bizim tarafımızdan ve ilgili konferans aracının sağlayıcısı tarafından toplanacak ve işlenecektir.

Konferans araçları, araçları kullanmak için sağladığınız/girdiğiniz tüm verileri toplar (e-posta adresiniz ve/veya telefon numaranız). Ayrıca, konferans araçları konferansın süresini, konferansa katılımın başlangıcını ve bitişini (zamanını), katılımcı sayısını ve iletişim süreciyle ilgili diğer "bağlamsal bilgileri" (metadata) işler.

Ayrıca, aracın sağlayıcısı çevrimiçi iletişimi idare etmek için gerekli olan tüm teknik verileri işler. Buna özellikle IP adresleri, MAC adresleri, cihaz kimlikleri, cihaz türü, işletim sistemi türü ve sürümü, istemci sürümü, kamera türü, mikrofon veya hoparlör ve bağlantı türü dahildir.

İçerik paylaşılır, yüklenir veya araç içinde başka bir şekilde kullanıma sunulursa, araç sağlayıcılarının sunucularında da saklanacaktır. Bu tür içerikler bulut kayıtlarını, sohbet/anlık mesajları, sesli mesajları, yüklenen fotoğraf ve videoları, dosyaları, beyaz tahtaları ve hizmeti kullanırken paylaşılan diğer bilgileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

Kullanılan araçların veri işleme prosedürleri üzerinde tam etkiye sahip olmadığımızı lütfen unutmayın. Seçeneklerimiz büyük ölçüde ilgili sağlayıcının kurumsal politikası tarafından belirlenmektedir. Konferans araçları tarafından veri işleme hakkında daha fazla bilgi için, lütfen bu metnin altında listelediğimiz kullanılan ilgili araçların veri koruma beyanlarına bakın.

Amaç ve yasal dayanak

Konferans araçları, olası veya mevcut sözleşme ortaklarıyla iletişim kurmak veya müşterilerimize belirli hizmetler sunmak için kullanılır (Madde 6 paragraf 1 lit. b DSGVO). Ayrıca, araçların kullanımı, bizimle veya şirketimizle iletişimin genel olarak basitleştirilmesine ve hızlandırılmasına hizmet eder (DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. f anlamında meşru menfaat). Onay talep edildiği sürece, söz konusu araçlar bu onay temelinde kullanılır; onay, gelecek için geçerli olmak üzere herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

Depolama süresi

Video ve konferans araçları aracılığıyla doğrudan tarafımızdan toplanan veriler, silmemizi talep ettiğinizde, saklamak için verdiğiniz izni iptal ettiğinizde veya verilerin saklanma amacı artık geçerli olmadığında sistemlerimizden silinir. Saklanan çerezler, siz onları silene kadar terminal cihazınızda kalır. Zorunlu yasal saklama süreleri bundan etkilenmez.

Konferans araçlarının operatörleri tarafından kendi amaçları için saklanan verilerinizin saklama süresi üzerinde hiçbir etkimiz yoktur. Ayrıntılar için lütfen doğrudan konferans araçlarının operatörleriyle iletişime geçin.

Kullanılan konferans araçları

Aşağıdaki konferans araçlarını kullanıyoruz:

Yakınlaştır

Zoom kullanıyoruz. Bu hizmetin sağlayıcısı Zoom Communications Inc, San Jose, 55 Almaden Boulevard, 6th Floor, San Jose, CA 95113, ABD'dir. Veri işleme ile ilgili ayrıntılar için lütfen Zoom'un gizlilik politikasına bakın: https://zoom.us/de-de/privacy.html.

ABD'ye veri aktarımı AB Komisyonu'nun standart sözleşme maddelerine dayanmaktadır. Ayrıntılar burada bulunabilir: https://zoom.us/de-de/privacy.html.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

Microsoft Teams

Microsoft Teams kullanıyoruz. Sağlayıcı Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, ABD'dir. Veri işleme ile ilgili ayrıntılar için lütfen Microsoft Teams gizlilik ilkesine bakın: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement.

İş işlemleri

Yukarıda belirtilen sağlayıcı ile sipariş işleme (AVV) konusunda bir sözleşme imzaladık. Bu, sağlayıcının web sitesi ziyaretçilerimizin kişisel verilerini yalnızca talimatlarımıza uygun olarak ve GDPR'ye uygun olarak işlemesini sağlayan veri koruma yasasının gerektirdiği bir sözleşmedir.

9. kendi hizmetleri

Başvuru sahibi verilerinin işlenmesi

Size bize başvurma fırsatı sunuyoruz (örneğin e-posta, posta veya çevrimiçi başvuru formu aracılığıyla). Aşağıda, başvuru sürecinin bir parçası olarak toplanan kişisel verilerinizin kapsamı, amacı ve kullanımı hakkında sizi bilgilendiriyoruz. Verilerinizin toplanması, işlenmesi ve kullanılmasının yürürlükteki veri koruma yasasına ve diğer tüm yasal hükümlere uygun olarak gerçekleştirileceğini ve verilerinizin kesinlikle gizli tutulacağını garanti ederiz.

Veri toplamanın kapsamı ve amacı

Bize bir başvuru gönderdiğinizde, ilgili kişisel verilerinizi (örneğin iletişim ve iletişim verileri, başvuru belgeleri, mülakatlar sırasında alınan notlar vb. Bunun yasal dayanağı Alman hukukuna göre BDSG § 26 (bir iş ilişkisinin başlatılması), DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. b (genel sözleşme başlatma) ve - onayınızı verdiyseniz - DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. a'dır. Onay herhangi bir zamanda iptal edilebilir. Kişisel verileriniz şirketimiz içinde yalnızca başvurunuzun işlenmesiyle ilgili kişilere aktarılacaktır.

Başvurunun başarılı olması halinde, tarafınızdan gönderilen veriler, istihdam ilişkisinin uygulanması amacıyla BDSG Madde 26 ve DSGVO Madde 6 (1) fıkra b uyarınca veri işleme sistemlerimizde saklanacaktır.

Verilerin saklanma süresi

Size bir iş teklifi yapamazsak, bir iş teklifini reddederseniz veya başvurunuzu geri çekerseniz, meşru menfaatlerimize dayanarak (DSGVO Madde 6 paragraf 1 litre f) sağladığınız verileri başvuru sürecinin bitiminden (başvurunun reddedilmesi veya geri çekilmesi) itibaren 6 aya kadar saklama hakkımızı saklı tutarız. Daha sonra veriler silinecek ve fiziksel başvuru belgeleri imha edilecektir. Bu depolama özellikle yasal bir anlaşmazlık durumunda kanıt olarak kullanılır. Verilerin 6 aylık süre dolduktan sonra gerekli olacağı açıksa (örneğin, yaklaşan veya bekleyen bir yasal ihtilaf nedeniyle), veriler yalnızca devam eden depolama amacı artık geçerli olmadığında silinecektir.

Onay vermeniz (DSGVO Madde 6 paragraf 1 bent a) veya yasal saklama yükümlülüklerinin silinmeyi engellemesi durumunda da daha uzun süreli saklama gerçekleşebilir.

Başvuru havuzuna kabul

Size bir iş teklifi yapmazsak, sizi başvuru havuzumuza dahil etmemiz mümkün olabilir. Başvuruya dahil olmanız durumunda, başvurunuzdaki tüm belgeler ve bilgiler, uygun boş pozisyonlar olması durumunda sizinle iletişime geçilmesi amacıyla başvuru havuzuna aktarılacaktır.

Başvuru havuzuna dahil edilmeniz yalnızca açık rızanıza dayanmaktadır (DSGVO Madde 6 paragraf 1 lit. a). Muvafakat verilmesi gönüllülük esasına dayanmaktadır ve mevcut başvuru süreciyle ilgili değildir. İlgili kişi rızasını istediği zaman iptal edebilir. Bu durumda, verilerin saklanması için yasal nedenler olmadığı sürece, veriler başvuru havuzundan geri alınamaz bir şekilde silinecektir.

Başvuru havuzundaki veriler, onay verildikten sonra en geç iki yıl içinde geri alınamaz bir şekilde silinecektir.

Son güncelleme: 27.06.2022

HERHANGI BIR SORUNUZ VAR Mı?

Sizden haber bekliyoruz.

12 + 13 =

sonnenFeld - Logo

sonnenFeld GmbH & KG
Riedtobel 3 · 87509 Immenstadt-Stein
Almanya